Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατ’ αρχάς καλησπέρα σε όλους, εύχομαι υγεία και δύναμη,

Δεν θα ήθελα καθόλου να σας κουράσω και θα επιδιώξω να είμαι πολύ σύντομος – έπειτα από πολλά και σημαντικά διατυπώθηκαν από τους υπόλοιπους συναδέλφους που ανέπτυξαν τις σκέψεις τους πριν. Θα ήθελα μόνο να επισημάνω δύο – τρία πράγματα, κυρίως για να τονίσω και εγώ τη σημαντικότητα της σημερινής συζήτησης και το αποτύπωμα που θα αφήσει στην πόλη μας στο προσεχές μέλλον.

Τα άκρως ενοχλητικά σημεία

  1. Η πραγματικά υπέρμετρη πλειοψηφία εδρών (3/5=60% επί του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων) της πρώτης παράταξης σε πλήρη δυσαρμονία ακόμα και με το 43% που σηματοδοτεί αδιαμφισβήτητα την αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας –
  2. Επίσης, η μείωση των δημοτικών συμβούλων. Είναι δυνατόν σε πόλεις όπως το Αιγάλεω να μειώνεται ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων; Αλήθεια, ποιος από εμάς θεωρεί ότι το νούμερο αυτό είναι υψηλό; Εμείς ως αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αντιπροσωπεύουμε τους δημότες μας, να παρουσιαζόμαστε εδώ στη θέση τους προσπαθώντας να τους εκπροσωπούμε επάξια, προσπαθώντας.. γιατί δε σημαίνει ότι το καταφέρνουμε πάντα,. Αν λοιπόν στην ελάχιστη αυτοκριτική μας, διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό να τα καταφέρνουμε πάντα καλά, φανταστείτε το αποτέλεσμα αν μειωθεί ο αριθμός περαιτέρω.. Ο καταμερισμός εργασίας στην πολιτική θα περιοριστεί. Και όχι μόνο αυτό,

 

..περαιτέρω η πολυφωνία και η αναλογικότητα κάνει τις εκλογές σημαντικές και όχι το αντίστροφο. Επομένως το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου – κατά την ταπεινή μου άποψη – πάσχει από πλευράς αποτελεσματικότητας  γιατί – Αν μειωθεί ο αριθμός, σε συνδυασμό και με το πλαφόν εισόδου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα οδηγήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας στο να απαξιώσουν εν τω συνόλω την όλη εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση τον θεσμικό ρόλο της αυτοδιοίκησης που κατ’ αρχήν είχε ως ύψιστη αρχή την αντιπροσωπευτικότητα, και την εγγύτητα στον πολίτη και τα προβλήματα που τον απασχολούν με σκοπό τη θεραπεία τους.

Δεν θα ήθελα να συνεχίσω, με κάθε ειλικρίνεια όμως προσκαλώ όλους μας και τους υπόλοιπους δημοτικούς συναδέλφους να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν – ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής προέλευσης – άλλωστε όλοι μας, είτε νοιώθουμε νεοφιλελεύθεροι, συντηρητικοί, είτε σοσιαλιστές, είτε κομμουνιστές σίγουρα όλοι διακηρύσσουμε τις αρετές της δημοκρατίας –  δημοκρατία των λίγων δε νοείται  – Δημοκρατία σημαίνει εξουσία από τον δήμο (στα αρχαία δήμος σημαίνει: οι πολλοί –Εξουσία των πολλών)   – Να συμφωνήσουμε σε 2-3 ζητήματα και να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ενιαίο, ισχυρό, μήνυμα ίσης κατανομής εξουσίας και επιρροής μήνυμα αντίστασης στο κύμα Δημοκρατικού ελλείματος που εξαπλώνεται, δυστυχώς, συστηματικά παράλληλα με το πανδημικό κύμα – το οποίο ξεκάθαρα εργαλειοποιείται εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή,

Με εκτίμηση,

Ευαγγελάτος Σπυρίδων,

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης

«Ανάπλαση Αιγάλεω»

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *